2010-05-13 14:51:32• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel nyitna a VSK

Pénteken Sepsiszentgyörgyön kezdik a lányok a bronzcsatát.

Utolsó szakaszához érkezett a román női kosárlabda Nemzeti Liga, pénteken ugyanis már a két döntő, a három győzelemig tartó nagy valamint a két diadalig tartó kisdöntő veszi kezdetét. A Szatmárnémeti VSK, akárcsak tavaly, idén is a bronzéremért küzdhet majd, ezúttal az előző két kiírás ezüstérmese, a Sepsiszentgyörgy lesz az ellenfele.

Amíg az egyik ágon ugyanis beigazolódott a papírforma és a bajnoki címvédő Targoviste két meccsen elbúcsúztatta a VSK-t, addig a másik ágon az Arad nem kis meglepetésre túllépett a szentgyörgyieken. Tette mindezt úgy, hogy az utolsó, mindent eldöntő meccset Székelyföldön játszották.

A két gárda a bajnokság során négy alkalommal is megmérkőzött egymással és valamennyi találkozó a háromszékiek diadalát hozta. Ennek ellenére nem százszázalékos a székelyföldiek mérlege, mivel a Román Kupa elődöntőjében a szatmáriak nyerni tudtak. A VSK pedig nem rejti véka alá, hogy hasonlóképpen kezdené a bronzcsatát is.

„Megpróbálunk nyerni most az első meccsen, és akkor itthon ünnepelhetnénk kedden. A papírforma alapján viszont ők az esélyesek, de szeretnénk az 1970-es árvíz évfordulóján örömet okozni a szatmáriaknak. A Sepsi fizikálisan mindenképpen visszaesett az utóbbi időben, fáradtabbak mint a VSK, kiderül miként tudnak majd újra feltöltődni, de talán ezt ki lehet használni", nyilatkozta Éles Péter menedzser.


Komoly előnyt jelentene a VSK számára egy szentgyörgyi győzelem
Komoly előnyt jelentene a VSK számára egy szentgyörgyi győzelem


Dan Fleseriu edző az első meccsen valamennyi játékosára számíthat, még a Targoviste elleni második meccset kihagyó Claudia Popra és Cristina Ciocanra is. Egy hiányzója azonban mégis lesz a VSK-nak: Salimata Diáttának ugyanis mind a munkavállalási engedélye, mind a szerződése lejárt, így ő már hazautazott Dakarban. A látszólagos adminisztratív hibának a magyarázata, hogy amikor a szenegáli játékos januárban aláírta a szerződését, még nem lehetett tudni, meddig is tart pontosan a bajnokság.

„Mindenesetre a pohár teli felét kell néznünk, Salimata nagy segítségére volt a csapatnak, és azt hiszem sikerült a maximumot kihoznunk belőle. Ezért pedig köszönet jár neki" , mondta Éles.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: